2 december 2021

Dit kan je doen om de juiste opleiding te vinden op het HBO

2 min read

Weet je nog niet welke studie je wilt gaan volgen en waar? Geen paniek! Op het internet zijn heel veel studiekeuzetesten te vinden zoals bij HBOstart, studiekeuzetest en 123test bijvoorbeeld. Tegenwoordig zijn er veel online studiekeuzetesten, deze helpen je al een heel eind op weg. Je krijgt wat meer inzicht in je vaardigheden, kennis en interesses, dus ze geven je juist een zetje in de juiste richting. Wat zeker aan te raden is, is om een gesprek met je decaan of begeleider aan te gaan. Je begeleider kan je helpen welke studie het beste bij je vakkenpakket past of je helpen met een passend profiel te schetsen.

 

HBO studies verkennen?!

Als je een studiekeuzetest voor HBO hebt gedaan, dan heb je verschillende uitslagen gekregen. Misschien werden er zelfs al een paar hogescholen weergegeven bij de uitslag van de test. Bekijk dan rustig de websites van deze hogescholen. Zijn ze de scholen in de buurt en is hoe lang is de reistijd? Ook is het van belang om te weten in wat voor soort buurt de school staat. Staat de school goed aangeschreven en staat de studie goed aangeschreven? Als je alles goed hebt gecontroleerd, dan kan je kijken of de hogescholen kennismakingsdagen hebben, want dan kan je kijken of je een echte klik hebt met de school en de opleiding.

Het begin van je toekomst

Na het maken van je studiekeuzetest en het controleren van verschillende hogescholen, kan je nu de hogescholen in het echt gaan bekijken! Een school moet je aanvoelen, je moet er een goed gevoel bij hebben. Ga zeker ook bij andere richtingen van de school kijken, want misschien heb je daar nog niet eens aan gedacht. En ga vooral veel praten met de studenten, want ze zijn er namelijk voor jou om je te helpen. Kijk vooral wat jij kunt en wie jij bent. Als jij een goede keuze maakt met je studie, dan ga je elke dag lachend naar school en later ook naar je werk. In de toekomst heb je er later zoveel profijt van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *