2 december 2021

Hoe kun je geconcentreerd thuis leren?

2 min read

We ervaren allemaal wel eens dat onze concentratie ver te zoeken is. Dit is heel normaal en hier heeft iedereen last van. Het wordt echter wel vervelend als je hier altijd last van hebt en als dit je presteren gaat beïnvloeden. Zo kan het lastig zijn om heel de dag thuis te zitten leren en je concentratie vast te houden, terwijl je snel afgeleid raakt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit te voorkomen en te verbeteren. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Opgeruimd staat netjes

Het is bij het leren erg belangrijk dat je niet afgeleid raakt. Of je nu moet leren uit een schoolboek of bezig bent met een programma, zoals pilot de nieuwe leerwerg, je moet je focus erbij houden, anders zul je informatie niet opslaan. Maar dit gaat niet als je moet studeren aan een vol en rommelig bureau. De eerste stap is daarom ook het opruimen van je bureau en kamer. Zo kan je niet afgeleid raken door rommel en heb je meer rust om te leren. Zorg er dus voor dat je kabels wegwerkt en er geen onnodige papieren, documenten, boeken en andere spullen op je bureau liggen. Laat alleen liggen wat je écht nodig hebt tijdens het leren.

Neem af en toe pauze

Het is niet verstandig om uren achter elkaar door te leren zonder pauze te nemen. Zo neem je na een aantal uur studeren geen informatie meer op en kun je dus net zo goed even stoppen. Probeer daarom een paar uur te studeren en daarna even een half uurtje pauze te nemen. Of studeer een uur en neem daarna even tien minuten pauze. Kijk een beetje wat voor jou het beste werkt en wanneer je concentratie op zijn best is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *