2 december 2021

Hoe kun je jezelf blijven ontwikkelen tijdens je carrière?

2 min read

Tijdens je werk wil je je natuurlijk blijven ontwikkelen. Als er geen groei zit in je carrière of werk kan dit je namelijk erg ongelukkig maken. maar hoe kun je er in de praktijk nou voor zorgen dat je dit streven ook echt naleeft? In dit artikel zullen we je hierover enkele tips geven, dus lees vooral nog even door!

Wee nuttig, maar vervangbaar

Veel mensen denken dat als je een goede positie binnen een bedrijf wilt bewerkstelligen, dat je ervoor moet zorgen dat je onvervangbaar bent, maar dit is misschien wel helemaal niet zo verstandig. Natuurlijk zul je je baan wat langer houden als je moeilijk te vervangen bent. Maar als je niet vervangbaar bent zal het ook een stuk moeilijkers voor je worden om andere functies te vervullen binnen een bedrijf. Zorg er daarom voor dat je niet alles voor jezelf houd en dat andere mensen jouw functie kunnen overnemen. Zo kun je dus makkelijker gepromoveerd worden en kun je je ontwikkeling blijven voorzetten.

Blijf leren

Blijf jezelf verdiepen in de gebieden die jij interessant vind en waar je graag in door wilt groeien. Dit kun je natuurlijk op verschillende manier doen en een van die manieren is door thuis zelfstudie te doen. Er zijn vaak genoeg boeken te vinden die jou extra inzichten kunnen bieden, zodat je alsmaar door blijft groeien. Naast boeken zijn er ook nog genoeg cursussen die je kunt volgen. Ga maar is opzoek naar een opleidingsinstituut voor professionals. Er zijn er hier veel van en er worden van allerlei cursussen aangeboden binnen jouw werkgebied. Een bekende opleider is CIVAS. Hier kun je terecht voor allerlei verschillende aanvullende cursussen en opleiding. Zo kun je als diëtist bijvoorbeeld een cursus doen waarbij je opgeleid wordt tot orthomoleculair therapeut. Op deze manier kun je jouw cliënten op nog meer manieren helpen hun doelen te behalen.

Al met al is het belangrijk dat je op een proactieve manier met je carrière omgaat. Bedenk je waar je naartoe wilt en dan zul je erachter komen wat je nodig hebt om daar te komen!