2 december 2021

Implementeer effectieve systemen om sneller te werken

2 min read

Duren sommige processen of taken langer dan je van tevoren hebt begroot? Dit kan een aantal oorzaken hebben. Wanneer je dit opmerkt is het van belang hier tijd aan te besteden. Je kunt er door 5S Management van Lean Six Sigma voor zorgen dat medewerkers efficiënt werken. Zo bespaar je geld en heb je minder te maken met verspillingen. Realiseer een betere doorlooptijd!

Werken volgens het 5S-odel

Bij Lean Six Sigma realiseren we efficiënt en productief werken door middel van het 5S Management. Deze 5 S’en staan voor een aantal termen die bewustwording creëren bij je medewerkers. De S’en bestaan uit de volgende termen: Sorteren, schikken, schoonmaken, standaardiseren en standhouden.

Hoe je dit het best kunt gebruiken

Door deze termen als leidraad te nemen tijdens je projecten, zullen deze voorspoediger verlopen. Zo zorg je er namelijk voor dat de basis juist is. Bij the lean six sigma company beseffen we dat we dit zo snel mogelijk moeten implementeren voor succes. Door te sorteren behoud je datgene wat hoognodig is gedurende het uitvoeren van een taak of in een proces. Door te schikken ben je bezig met het opruimen van overbodige dingen. Het is dus belangrijk om allerlei punten op te schrijven die je moet behouden en welke voor verspilling zorgen. Wanneer deze duidelijk zijn is het belangrijk dat deze schoon worden gehouden. Door de ‘schone’ dingen te standaardiseren blijven ze op de juiste wijze worden uitgevoerd. De laatste stap vergt wilskracht en toewijding en staat voor het in standhouden van de procesverbetering. Zo is er met Lean Six Sigma altijd oog voor het optimaliseren van projecten. De 5S-methode van Lean Six Sigma is bewezen effectief te zijn in organisaties. Zo worden fouten minder herhaald gemaakt en is er gewenste focus op efficiënt werken. Verminder verspillingen in je organisatie en zorg dat iedere medewerker volgens de juiste wijze te werk gaat.