2 december 2021

Wat is een levenscyclusanalyse?

1 min read

Levenscyclusanalyse kan gebruikt worden om te begrijpen welke materialen en processen nodig zijn om een product te maken, hoeveel energie er gedurende de hele levenscyclus nodig is, en hoeveel vervuiling het bijdraagt aan het omringende milieu.

Wat kun je ermee?

Met behulp van levenscyclusanalyse kun je tussen verschillende producten kiezen op basis van het effect dat ze gedurende hun hele gebruiksduur op het milieu hebben.

Waar dient het nog meer voor?

Levenscyclusanalyse (LCA) is een systematische aanpak om de milieu-, sociale en economische gevolgen van een product of dienst te begrijpen door de volledige levenscyclus ervan te analyseren, van grondstofwinning via materiaalverwerking, fabricage, distributie, gebruik en verwijdering.

Welke voordelen zijn er?

Er zijn genoeg voordelen voor zowel bedrijven. De belangrijkste voordelen zijn:

  1. bedrijven te helpen een beter, milieuvriendelijker product te kiezen
  2. te bepalen hoeveel energie gedurende de hele levenscyclus van een product nodig is
  3. verschillende producten te vergelijken en het product uit te kiezen dat over zijn nuttige levensduur het geringste negatieve effect op het milieu heeft. Dit kan voor van alles gebruikt worden, van het ontwerpen van gebouwen tot het kopen van fruit

Ben je benieuwd hoe jouw onderneming duurzaam kan werken? Bekijk dan de website van Hedgehog Company en laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *