20 januari 2022

Wat voor verschillende presentaties zijn er?

2 min read

Met https://pptsolutions.nl/ leer je PowerPoint zelf maken. Je kan namelijk gebruik maken van heel veel verschillende soorten powerpoints. Je kan powerpoints namelijk designen hoe je dat wil en je kan powerpoints gebruiken hoe je dat wil. Zo kan je powerpoint gebruiken om foto’s te presenteren. Maar ook om video’s in te zetten tussen presentaties door. Je kan presenteren in verschillende settings, bijvoorbeeld op werk, op school of buiten. Denk bijvoorbeeld aan een interventie waarbij er voor een doelgroep wordt gesproken over een bepaald probleem dat verandert moet worden. Ook kan een presentatie worden gebruikt voor het geven van lessen.

Hoe presenteer je goed?

Wanneer je presenteert is het belangrijk dat je zelfverzekerd aan het praten bent, je probeert namelijk iets over te brengen en wilt ook dat mensen dat aannemen. Het is dan belangrijk om niet nerveus te zijn en duidelijk en hard te praten. Zo kom je overtuigend over en ben je duidelijk te volgen. Veel mensen onthouden dingen wanneer ze onder de indruk zijn van iets wanneer het wordt verteld. Je kan een indruk achterlaten bij mensen wanneer je wat interessants vertelt of iets verteld op een indrukwekkende manier. Bijvoorbeeld door het betrekken van het publiek wanneer je wat informatiefs verteld.

Wanneer kun je het best presenteren?

Het doel van presenteren over het algemeen is om mensen iets bij te leren. Dit betekent dat je wilt hebben dat het publiek alles zo goed mogelijk opneemt. Het kan dan ook erg helpen dat de presentatie wordt gegeven op een moment van de dag dat mensen zich goed kunnen concentreren. Dit verschilt uiteraard per persoon, maar de meest voorkomende overlapping is in de vroege middag of late ochtend, dit omdat de meeste mensen dan op dit moment in de fase zitten van hun concentratie waarop die het hoogst is. Met een goede concentratie kun je ook beter informatie opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *